O nas

Zgodovina Atletskega kluba ŠPELA sega v leto 1993. 5.9.1993 je bilo na Občnem zboru uradno potrjena ustanovitev atletskega kluba ŠPELA. Istega leta smo se prvič udeležili državnega prvenstva v Postojni. To je pomenilo začetek dela našega kluba. Od takrat pa do danes se je zvrstilo mnogo atletskih generacij. Vsak atlet je prispeval pomemben delež v razvoju atletike v našem klubu.

Za ta novi sveži duh, polne trde volje, veselja in volje do življenja se moremo zahvaliti Špeli, ki je s svojo vztrajnostjo in željo po treningih za mlade atlete resnično prikazala atletiko kot KRALJICO ŠPORTOV.

V istem letu se je rodila hči Tamara. Oba s partnerjem sta bila bivša atleta in sta si zadala še eno nadvse koristno nalogo – vzgojiti in vzgojiti grosupeljski mladež v zdravem športnem duhu. Vendar pa ni ostalo le pri tem. Želja je bila vzgojiti tudi vrhunske atlete, ki bodo ponos klubu. V začetku so bili to: Andreja Rajh, Matej Godec, Danilo Varga, Barbara Buh… leta 2002 se je pridružila takrat deklica Maruša Mišmaš, ki je dozorela in postala vrhunski atlet.

Pridite in se nam pridružite

Atletika, telovadba za najmlajšeKontaktni obrazec