AK Špela – Velike Lašče

NOVO

Atletska šola teka za šoloobvezne otroke ter Atletska abeceda za najmlajše od 4 leta starosti dalje.

Vpis v Atletsko šolo teka poteka vsak petek v ŠPORTNI DVORANI Velike Lašče med 15.00 do 16.00 uro.

Vabljeni v dobro družbo.

ATLETIKA KRALJICA ŠPORTOV

Vsi, ki vas atletika zanima in bi se želeli preizkusiti v kraljici športov ste vabljeni v Atletsko šolo ŠPELA, kjer damo mladim priložnost, da se izkažejo. Več informacij pa boste prejeli na številki 041-604-185 ali na e-mail naslovu: akspela@siol.net.

Kaj nudimo v atletski šoli

Vadba

Program vadbe bo prilagojen starosti otroka in sicer bo prehajal skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa bo osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin.

Vodstvo

Vadba otroka bo organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 6-9 let. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka.

Program

Od 10 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek pionirske atletike.

Telovadba za najmlajše

Vsebine programa za otroke temeljijo na razvoju osnovnih gibalnih sposobnosti in spretnosti ter se opirajo na prvine športne gimnastike, prilagojene posameznim starostnim stopnjam, predznanju in količini vadbe. S športno aktivnostjo v predšolskem in osnovnošolskem obdobju zadovoljujemo otrokovo naravno razvojno potrebo po gibanju ter načrtno in organizirano vplivamo na otrokov motorični razvoj. Namen vadbe pa ni le telesni razvoj otroka, temveč tudi duševni. Med vadbo se otroci učijo vztrajnosti, vključujejo se v skupinske igre in se med seboj družijo, kar pa zagotovo otrokom omogoča še bolj sproščeno življenje.

Pri nas tekmovalni rezultat NI pomemben.

Telovadbo za najmlajše bo vodila izkušena vaditeljica. Vadba je namenjena otrokom od 3. do 5. leta starosti. Otroci od 3. do 5. leta starosti vadijo sami pod vodstvom vaditeljev. Vadba poteka dvakrat tedensko približno eno šolsko uro.


Športna dvorana Velike Lašče

Dan

Ura

Šoloobvezni otroci, telovadba za najmlajše - dvorana

Torek

15.30 - 16.30

Šoloobvezni otroci, telovadba za najmlajše - dvorana

Petek

15.30 - 16.30

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.