Dosežki kluba

Gal in Mark nagrajenca za športne dosežke v letu 2022

V  petek, 18.02.2023, je v avli Osnovne šole Brinje Grosuplje potekala Svečana podelitev priznanj najbolj uspešnim športnikom in športnicam občine Grosuplje v letu 2022.

Gal Sagmeister je na podlagi letošnjih odličnih rezultatov prejel Malo Bronasto plaketo.

Gal Sagmeister je v letu 2022 osvojil 3. mesto na državnem prvenstvu za pionirje do 15 let v teku na 300 metrov z ovirami, v katerem je nastopilo deset tekmovalcev. 3. mesto je osvojil tudi na dvoranskem državnem prvenstvu za pionirje do 15 let v teku na 300 metrov in na državnem prvenstvu za mlajše mladince v teku na 400 metrov z ovirami. Še bolje se je odrezal na Atletskem pokalu Slovenije za pionirje do 15 let, na katerem je na 300 metrov z ovirami osvojil 1. mesto v konkurenci devetih tekmovalcev.

Mark Svetec je na podlagi rezultatov za leto 2022 prejel Priznanje Zveze športnih organizacij Grosuplje:

Mark Svetec je v letu 2022 osvojil 5. mesto na državnem prvenstvu za pionirje do 15 let v teku na 100 metrov, v katerem je nastopilo petdeset tekmovalcev. Še bolje se je odrezal na Atletskem pokalu Slovenije za pionirje do 15 let, na katerem je v isti disciplini osvojil 4. mesto v konkurenci triintridesetih tekmovalcev in na ekipnem prvenstvu Slovenije za pionirje do 15 let, na katerem je osvojil 1. mesto v konkurenci devetindvajsetih tekmovalcev. Mark je odlično nastopil tudi na posamičnem prvenstvu Slovenije za osnovne šole, saj je tam na 60 metrski razdalji med starejšimi učenci osvojil 2. mesto.

Uspešno zaključila naziv STROKOVNI DELAVEC 1 – TRENER

Klemen Trontelj in Gašper Dizdarevič sta uspešno zaključila izobraževanje in dne 29.06.2020 prejela Diplome z nazivom STROKOVNI DELAVEC 1- TRENER. Tako Klemen kot Gašper sta že uspešno zajadrala v trenerske vode s svojimi varovanci. Gašper se je osredotočil predvsem na mete in s svojim varovancem Nejcem Adamom že pridno nabirata dobre rezultate, saj bo Nejc nastopil na Evropskem prvenstvu za mlade v BRNU v mesecu septembru.

Klemen je prevzel mlade atleti in tudi on si želi uspeha s svojo skupino, saj bo tudi Klemen popeljal nekatere svoje atlete Lano Zidar, Gala Sagmeister, Marušo Jurjevčič, Nušo Strnad na Evropsko prvenstvo za mlade v Brno.

Čestitke obema in veliko trenerskih uspehov. Ponosni smo na vaju.

Srebrna trenerska značka Špeli Dizdarevič

Špela Dizdarevič, ustanoviteljica in gonilna sila AK ŠPELA od leta 1994 s svojim znanjem pridno navdušuje mlade atlete. V svoji atletski vrsti je vzgojila in dala navdih številnim atletom in s ponosom omeni, da je svoje znanje in začetno kraljico športov ATLETIKO predala trenutno eni najuspešnejših atletinji Maruši Mišmaš. Ponosna je na svoje delo, saj v svoji atletski šoli konstantno opozarja na sebe, da je njeno delo predano KRALJICI ŠPORTOV ATLETIKI. Sama o sebi pravi: ATLETIKA in delo z atleti mi je v ponos in to bom delala do takrat, ko bom v svojem delu uživala. Ni ji žal za vsak korak, ki ga preživi na atletskem stadionu, saj je ATLETIKA njena predanost. V atletski šoli ŠPELA trenutno vadi 90 nadobudnežev in nekateri med njimi že kažejo prve uspehe in že stopajo po sledeh nekdaj klubske atletinje Maruše Mišmaš.

Na sliki: Predsednik AZS Roman Dobnikar in trenerka Špela Dizdarevič

Neža Ferfolja – MALA BRONASTA PLAKETA za leto 2021

Neža je članica Atletskega kluba ŠPELA. Nad atletiko so jo navdušili starši in pridno trenira pet let. Že od samega začetka se je posvečala tekom čez ovire v zadnjih dveh sezonah pa s svojimi teki posega po najvišjih mestih v državi.

V letošnji tekmovalni sezoni 2021 je Neža osvojila naslov državne prvakinje med mlajšimi mladinkami na 400m z ovirami. Kasneje je Neža nastopila tudi na Atletskem pokalu Slovenije za mlajše mladinka in si pritekla naslov podprvakinje na 400m ovire. Atletsko sezono je nadaljevala na Evropskih igrah mladih v Brnu, kjer je nastopila v finalu teka na 100m ovire in osvojila 5.mesto med 28 tekmovalkami. V Brnu je nastopila tudi v mešani štafeti 4X300m AK ŠPELA, kjer je skupaj z ekipo osvojila 3.mesto in s časom 2:47,85 je ekipi pripomogla k izboljšanju  Državnega rekorda. Nastopila je tudi na državnem prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke na Ptuju, kjer je v teku na 300m z ovirami postala podprvakinja in si s tem tekom prvič pritekla nastop za državno Reprezentanco Slovenije. Nastop za državno reprezentanco Slovenije v Čakovcu ji je odlično uspel in z osebnim rekordom na 300m ovire je osvojila 2.mesto.

Luka Potokar- BRONASTO PRIZNANJE za leto 2021

Luka Potokar obiskuje O.Š. Louis Adamič. Največ pozornosti  posveča  šoli  in  športu. Je tudi odličen glasbenik in svoje znanje predaja tudi v orkestru. Svoje sanje vidi v atletiki  in jo aktivno trenira  2 leti. Včlanjen  je v  Atletski klub ŠPELA in trenira pod vodstvom  trenerke Špele Bizjak. Že v lanskem letu je Luka pokazal zelo velik talent na srednje proge ima pa tudi zelo hitre mišice. Pridno je treniral in v mesecu maju nastopil na Posamičnem in Ekipnem mnogoboju in v teku na 600m osvojil 2.mesto. Sledilo je Ekipno prvenstvo Slovenije, kjer je iz tekmovanja odnesel kar dve bronasti medalji v teku  na 200m med 35 atleti in 60m med 29 atleti. Tekmovalna pot ga je vodila na Evropske igre otrok v Brno, kjer si je v teku na 800m pritekel 3.mesto med 30 atleti. Dosežek je dopolnil še s tekom na 150m, kjer se je uvrstil v finale in tam osvojil 7.mesto med 61 atleti. Sledil je še nastop na tekmovanju Prvenstva Slovenije, kjer se lahko pohali z dvema medaljama in sicer 200m 3.mesto med 42 tleti in 4x200m 2.mesto. Nastopil je tudi v finalu Ekipnega prvenstva Slovenije za osnovne šole, kjer je v teku na 300m osvojil 5.mesto.

NEJC ADAM- MALA SREBRNA PLAKETA za leto 2021

Adam Nejc obiskuje srednjo šolo. V AK ŠPELA trenira tri leta in v tekmovalni sezoni 2021 se ni vrnil iz tekmovanja, da ne bi prinesel medalje. Trenira pod vodstvom Gašperja Dizdarevič in se je v tekmovalni sezoni med pionirji po lestvici Atletske zveze Slovenije povzpel na 7.mesto najboljših pionirjev Slovenije.

V letošnji tekmovalni sezoni 2021 je Nejc nanizal odlične rezultate in iz tekme v tekmo napredoval. V mesecu maju je Nejc pričel s prvimi tekmovanji in tako v pionirski kot ml. mladinski konkurenci posegel po najvišjih mestih. Sledile so priprave na poletno sezono in ubranitev naslova na Evropskih igrah otrok v Brnu. Nastopil je na Atletskem pokalu Slovenije za pionirje, kjer se je tako v suvanju krogle, kot v metu kopja okoli vratu nadel srebrno medalji. Na Prvenstvu Slovenije za ml. mladince je Nejc v disciplini suvanje krogle osvojil 2.mesto. Sledil je odhod na Evropske igre otrok v Brno, kjer je z odličnim sunkom in osebnim rekordom 14,75m osvojil naslov Evropskega prvaka na igrah. Prav tako mu je uspel na igrah dober met kopja in z metom 51,24m osvojil 5.mesto med 15 atleti. Nastopil je tudi v mešani štafeti teku 4x300, kjer je kot eden izmed članov AK ŠPELA pripomogel k 3.mestu med 28 ekipami in s tem rezultatom postavil Državni rekord Slovenije. Sledilo je še tekmovanje Prvenstvo Slovenije za pionirje, kjer je Nejc z odličnimi sunki v suvanju krogle 15.77 in kar za 1m izboljšal osebni rekord postal državni prvak. Naslednji dan je nastopil še v metu kopja in osvojil naslov podprvaka. S tem dvema rezultatoma se je Nejc uvrstil v Reprezentanco Slovenije, ki je nastopila v Čakovcu in tudi tam dokazal, da se razvija v odličnega metalca. V suvanju krogle je na koncu osvojil 2.mesto, v metu kopja pa 3.mesto.

Pia Lebar- BRONASTO PRIZNANJE za leto 2021

Pia Lebar obiskuje prvi letnik Srednje vzgojiteljske šole, predšolski oddelek v Ljubljani. Že kot majhna deklica je rada tekla in leta 2016 je začela trenirati v AK ŠPELA pod vodstvo trenerke Špele Bizjak. Pia je v začetku navduševala predvsem v krosih in daljšimi teki sedaj pa je atletinja v tekih na 300m, 400m in nepogrešljivi člen štafetnih tekov.

V letošnji tekmovalni sezoni 2021 je Pia v mesecu aprilu osvojila naslov državne prvakinje v štafetnem teku 4x600m, kar je bil pokazatelj, da je Pia trenirala dobro. Sledilo je Ekipno prvenstvo Slovenije za pionirke in pionirke, kjer je v disciplini 300m osvojila 3.mesto, v štafetnem teku  4x300m pa je z Ekipo deklet osvojila naslov Državne prvakinje Slovenije. Atletsko sezono je nadaljevala na Evropskih igrah mladih v Brnu, kjer je nastopila v teku na 300m in med 69 atletinjami osvojila 16.mesto. Nastopila je tudi v mešani štafeti 4X300m AK ŠPELA, kjer je skupaj z ekipo osvojila 3.mesto in s časom 2:47,85 je ekipi pripomogla k izboljšanju  Državnega rekorda. Sezona se še ni končala in nastopila je tudi na državnem prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke na Ptuju, kjer je v teku na 300m osvojila 8.mesto med 71 atletinjami.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.