AK Ribnica

Atletska šola teka

Vsi, ki vas atletika zanima in bi se želeli preizkusiti v kraljici športov ste vabljeni v Atletsko šolo ŠPELA v Ribnici, kjer damo mladim priložnost, da se izkažejo. Več informacij pa boste prejeli na številki 041-604-185 ali na email naslovu: akspela@siol.net.

Vadba

Program vadbe bo prilagojen starosti otroka in sicer bo prehajal skozi igro do resne atletske vadbe. Pri vseh pa bo osnovni poudarek na celovitem razvoju psiho-motoričnih sposobnosti. Otrok bo med drugim pri naši vadbi pridobil osnovna znanja tehnik vseh atletskih disciplin.

Vodstvo

Vadba otroka bo organizirana pod strokovnim vodstvom naših vaditeljev in sicer dvakrat tedensko po 60 minut za otroke od 6-9 let. Skozi igro bomo razvijali osnovne motorične sposobnosti otroka.

Program

Od 10 let dalje pa velja individualni program, kar pomeni da se začne višja stopnja učenja atletike in spoznavanje vseh atletskih disciplin. Njihovi treningi praktično že pomenijo začetek vrhunske atletike. Otroci začnejo trenirati na atletskem stadionu. Tudi število treningov bo individualno po dogovoru s trenerjem.Organiziramo tudi športne tabore in priprave.

Telovadba za najmlajše

Vsebine programa za otroke temeljijo na razvoju osnovnih gibalnih sposobnosti in spretnosti ter se opirajo na prvine športne gimnastike, prilagojene posameznim starostnim stopnjam, predznanju in količini vadbe. S športno aktivnostjo v predšolskem in osnovnošolskem obdobju zadovoljujemo otrokovo naravno razvojno potrebo po gibanju ter načrtno in organizirano vplivamo na otrokov motorični razvoj. Namen vadbe pa ni le telesni razvoj otroka, temveč tudi duševni. Med vadbo se otroci učijo vztrajnosti, vključujejo se v skupinske igre in se med seboj družijo, kar pa zagotovo otrokom omogoča še bolj sproščeno življenje. Pri nas tekmovalni rezultat NI pomemben

Telovadbo za najmlajše bo vodila izkušena vaditeljica. Vadba je namenjena otrokom od 3. do 5. leta starosti. Otroci od 3. do 5. leta starosti vadijo sami pod vodstvom vaditeljev. Vadba poteka dvakrat tedensko približno eno šolsko uro.


ATLETSKA ŠOLA TEKA ŠPELA

ŠCR – dvorana za namizni tenis Dan Ura
otroci stari 3 do 5 leta Torek 16.30-17-30
otroci stari 3 do 5 leta Četrtek 16.00-17-00
otroci stari 6 do 9 let ter 10 do 12 let Torek 16.30-17.30
otroci stari 6 do 9 let ter 10 do 12 let Četrtek 16.00-17.00

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.